• Novinky

      • Turistika ku kaplnke Božieho milosrdenstva
        • Turistika ku kaplnke Božieho milosrdenstva

          Žiaci prvého stupňa sa 5.9. vybrali na turistiku a pobyt v prírode ku kaplnke Božieho milosrdenstva. Bolože to radosti, že sa môžu pohybovať v prírode! Všetci veselo vykračovali a tešili sa z toho, kedy sa pozrú na Hruštín z výšky :) 

      • Turistika k Lomnianskej kaplnke
        • Turistika k Lomnianskej kaplnke

          Vo štvrtok 5.9. sa vybrali žiaci 2. stupňa na turistiku k Lomnianskej kaplnke. Za krásneho slnečného počasia postupne vyšli Radzovkou ku kaplnke Božieho milosrdenstva, odtiaľ ku kaplnke sv. Huberta až na koniec dokputovali k cieľu - Lomnianskej kplnke. Tu sa do sýtotsti vyšantili a vyskákali. Po pekne strávenom dni sa všetci spokojní a s úsmevom vracali domov.

      • Ponuka záujmových útvarov
        • Ponuka záujmových útvarov

          Aj tento rok sme pre Vás pripravili bohatú ponuku záujmových útvarov. Vyberte si, činnosť v krúžkoch začne od 1.10.2024. Krúžky sú bezplatné, stačí si vybrať.

          1. Mgr. M. Poljaková                Škola hrou 1                                    3. roč.

          2. Mgr. M. Hojová                    Škola hrou 2                                    3. roč.

          3. Mgr. E. Jaššová                  Čarovná vareška                              2.-4. roč.

          4. Mgr. L. Žilincová                  Varenie a pečenie                            5.-8. roč.

          5. Mgr. S. Brňáková                 Zahrajko 1                                        1.B

          6. Mgr. M. Poljaková                 Zahrajko 2                                       1.A

          7. PhDr. H. Martvoňová            Príprava na T9 slovenský jazyk       9. roč.

          8. Mgr. L. Babinská                  Volejbal st. žiačky                            8.-9.roč.

          9. E. Kavoňová                        Lego krúžok                                     1.-4. roč.

          10. P. Plančo                            Futbalový 1                                      1.-3. roč.

          11. P. Plančo                            Futbalový 2                                      4.-6. roč.

          12. D. Šmiheľ                           Futbalový 3                                      7.-9. roč.

          13. M. Drígeľ                            Florbalový                                         5.-9. roč.

          14. Ing. S. Šalata                    Stolnotenisový                                   5.-9. roč.

          15. Jozef Kupčulák                  Hudobný                                            5.-9. roč.

          16. Katarína Pašková              Volejbalový                                         5.-7. roč.

          17. Jednota dôchodcov Slovenska – organizácia Hruštín  Dobrodružstvá so seniormi (varenie, pečenie, vyšívanie, pletenie, háčkovanie, košikárstvo a iné...)                       1.-5. roč.

           

           

      • Slávnostný začiatok školského roka 2024/25
        • Slávnostný začiatok školského roka 2024/25

          V pondelok 2.9. sme slávnostne otvorili nový školský rok v Kultúrnom dome v Hruštíne. Po tónoch slovenskej hymny sa nám predstavili tretiačky s veršami o škole. Po nich nasledoval príhovor p. riaditeľa, ktorý všetkých pozdravil a osobitne sa prihovoril aj prváčikom. Potom všetkých pozdravil aj p. starosta Mgr. František Škapec, ktorý vo svojom príhovore zaželal plno síl a vytrvalosti do nového školského roka nielen žiakom a učiteľom, ale aj rodičom. Následne sa prváci a piataci pobrali do svojich nových tried. Veríme, že sa bude dariť všetkým našim žiakom naberať nové skúsenosti a vedomosti.

        • POZOR ZMENA Slávnostné otvorenie šk. roka 2024/25

          Vážení rodičia, milí žiaci!

          Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025 sa uskutoční 02.09.2024 v Kultúrnom dome v Hruštíne. Svätá omša ráno nebude, preto už o 8,00 začne program otvorenia školského roka.

          Prosíme žiakov 2. stupňa, aby sa ráno o 7,40 zhromaždili pred ZŠ Zamost, odkiaľ sa spolu so svojou triednou učiteľkou presunú do kultúrneho domu.

          ŠKD v tento deň nebude v prevádzke. Taktiež obedy v jedálni budú k dispozícii až od 3.9. (utorok).

      • OZNAM PRE RODIČOV, KTORÝCH DETI SA STRAVUJÚ V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI
        • OZNAM PRE RODIČOV, KTORÝCH DETI SA STRAVUJÚ V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

          Obed sa 2.9.2024 podávať NEBUDE, začne sa podávať od 3.9.2024.
          Žiaci ZŠ majú nárok na dotáciu:
          I.stupeň 2,10€
          II.stupeň 2,30€ 
          Dotácia pokryje celú sumu obeda, takže za obedy neplatíte. To však neplatí v prípade, ak sa dieťa nezúčastní vyučovacieho procesu a nebude odhlásené.
          Zo stravy je potrebné žiaka odhlásiť deň vopred do 14:00, vo výnimočnom prípade (náhle ochorenie) ráno do 7:00. Po tomto čase už odhlasovanie nebude možné a ak sa dieťa nezúčastní vyučovacieho procesu, bude si musieť obed zaplatiť. Ak dieťa včas neodhlásite v prvý deň neúčasti (napr. spomínaný prípad náhleho ochorenia), môžete si prísť po neodhlásený obed v čase od 12:00 – 12:30, ale s tým, že ak dieťa nebolo v škole, budete si ho hradiť v plnej výške. Prineste si, prosím, vlastnú nádobu.
          Rodičia, prosím a zároveň Vás žiadam, dodržujte stanovené časy odhlasovania a prihlasovania. Aj my máme pravidlá, ktoré musíme dodržiavať.

          Zároveň Vám oznamujeme, že 5.9. 2024 nebude z dôvodu opravy elektrického vedenia v obci distribuovaná dodávka elektrickej energie. V tento deň žiaci ZŠ absolvujú turistické pochody a obed nebude k dispozícii.


          Telefónne číslo na vedúcu ŠJ 0904 803 798

          Ďakujem za pochopenie
          Snováková Zuzana

        • Straty a nálezy

          Zabudnuté veci v šatni v ZŠ Zamost si žiaci môžu vyzdvihnúť do 13.7. v pracovných dňoch do 13,00. Na foto sú všetky nájdené veci (dáždniky, čiapky, úbory, prezúvky, mikyny, vrecúška na prezúvky...).

      • Záver školského roka
        • Záver školského roka

          V piatok 28.6. sa konalo slávnostné ukončenie školského roka 2023/24. Celý program sa začal sv. omšou v kultúrnom dome, po ktorej nasledovalo vystúpenie druhákov a príhovor p. riaditeľa. Ten vo svojom príhovore zhodnotil šk. rok, ocenil najusilovnejších žiakov a tých, ktorí reprezentovali školu v rôznych súťažiach. Potom sa žiaci presunuli so svojimi triednymi p. učiteľkami do tried, kde im boli odovzdané vysvedčenia. 

          Všetkým prajeme krásne prázdniny, veľa nových zážitkov a oddychu na načerpanie nových síl.

      • Futbalový turnaj žiakov
        • Futbalový turnaj žiakov

          Slnečný pondelok 24.6.2024 sme vybavili ešte jeden rest. Chlapci z druhého stupňa si zmerali sily v malom futbale  o školský pohár. Vo svojich triedach si vybrali najlepších futbalistov a zmerali si sily v dvoch kategóriách. Mladší žiaci piatych a šiestych ročníkov. V kategórii starší žiaci súťažili siedmaci a ôsmaci. V kategórii mladších žiakov vyhrala bez prehry trieda 6.B. Na druhom mieste sa umiestnila 6.A a tretie miesto si zobrali žiaci z 5.B. V kategórii starších žiakov vyhrali žiaci zo 7.A triedy, ktorí mali rovnaký počet bodov ako trieda 8.A no vyhrali vzájomný zápas. Na treťom mieste skončila 8.B trieda. 

      • Záver školského roka
        • Záver školského roka

          Milí rodičia a žiaci,

          slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 bude v piatok 28.06.2024 o 8:00 h v kultúrnom dome, kde sa bude konať sv. omša. 

          Ráno sa všetci žiaci 5.-9. roč. stretnú pred školou Zamost o 7,45 odkiaľ sa presunú so svojimi triednymi do kultúrneho domu.

          Žiaci 1.- 4. roč. budú informovaní prostredníctvom triednych učiteliek.

          Po skončení sv. omše bude nasledovať slávnostný program a po jeho skončení sa žiaci pod vedením tr. učiteliek presunú do tried, kde spolu zhodnotia šk. rok a budú im odovzdané vysvedčenia.

          Po odovzdaní vysvedčení pôjdu žiaci ihneď na obed. 

          Prevádzka ŠKD v tento deň nebude.

          S pozdravom vedenie školy.

      • Didaktické hry na prvom stupni
        • Didaktické hry na prvom stupni

          V stredu 26.6. žiaci prvého stupňa absolvovali didaktické hry s cieľom prehĺbiť a upevniť získané poznatky v praktických činnostiach. Na jednotlivých stanovištiach si tak precvičili svoju jemnú motoriku, pamäťové schopnosti, presnosť a logické myslenie. Vyskúšali si podávanie prvej pomoci, ošetrovanie raneného a taktiež riešili rôzne dopravné situácie. Veríme, že i takýmto spôsobom môžeme prispieť k bezpečnosti počas letných prázdnin. 

      • Účelové cvičenie...
        • Účelové cvičenie...

          Cez kovidovú dobu sme nemohli účelové cvičenia organizovať. No v utorok 25.6.2024 si niektorí žiaci zopakovali ako prebieha účelové cvičenie a niektorí ho absolvovali po prvý krát. Učitelia pripravili štyri náučné stanovištia a ďalšie štyri  zábavné stanovištia pripravili žiaci deviateho ročníka. Žiaci postupne prešli všetky zastávky a plnili úlohy zo  zdravotnej prípravy, riešeniy mimoriadnych situácií, dopravnej výchovy a pohyb a pobyt v prírode. Žiaci sa napríklad dozvedeli ako sa správať v doprave, keď sa pohybujú na bicykli, prvý krát videli plynovú masku – ktorú si mohli aj vyskúšať, ako podať prvú pomoc, ako sa orientovať v prírode a podobne. Deviataci pripravili zábavné stanovištia: prenos pingpongovej loptičky na lyžičke, skákanie vo vreci, prekážkovú dráhu a aktivity s kruhom. Pred účelovým cvičením každá trieda v škole absolvovala teoretickú prípravu k náučným stanovištiam. Branné sa žiakom páčilo a okrem nových poznatkov a praktických skúsenosti sme všetci pekne opálení s dostatkom D vitamínu.  Ďakujeme deviatakom za pomoc.

      • Vyhodnotenie súťaží
        • Vyhodnotenie súťaží

          V tomto školskom roku sme sa zapojili do okresnej výtvarnej súťaže Námestovská rybka
          a Detský literárny Majáčik, ktorých vyhlasovateľ bol CVČ Maják v Námestove a OZ Centráčik.
          NÁMESTOVSKÁ RYBKA
          Rodina ako miesto domova: 3.miesto – Marianna Kazimierová
          Cena poroty – Karinka Kršáková
          Krajina ako miesto, kde žijem: 1.miesto – Tomáško Moravják
          2.miesto – Ferko Baraniak - Matúš Hutár
          3.miesto – Marek Martvoň
          DETSKÝ LITERÁRNY MAJÁČIK
          Próza: 1.miesto: Katka Žilincová


          SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

      • Šk. výlet siedmakov
        • Šk. výlet siedmakov

          Vo štvrtok 20. júna sa svojho výletu konečne dočkali aj siedmaci. Ako prvú navštívili digitálnu galériu Poliankovo v Tatranskej Polianke, kde si cez virtuálnu realitu mohli pozrieť jaskyňu Domica a veľkoformátovým premietaním sa preniesť na Antarktídu medzi tučniaky alebo do pralesa medzi indiánske kmene. Zaujímavý bol interaktívny strom, ktorý napodobňoval pohyby rúk a najväčšiu pozornosť, hlavne chlapcov pritiahlo auto – chrobák. Ďalej cesta pokračovala za pamiatkami Unesco na Spiš. Najprv sa zastavili v Spišskej Kapitule, kde si pozreli Katedrálu sv. Martina a biskupské záhrady. Pokračovali do Žehry, kde ich okrem krásneho kostolíka s freskami zaujali aj originálne náhrobky na miestnom cintoríne a skončili na Spišskom hrade. Po jeho prehliadke výlet tradične ukončili nákupmi v OC v Liptovskom Mikuláši. Domov sa vrátili nielen s novými poznatkami a zážitkami, ale aj s plnými taškami. 

      • Naši NAJ...
        • Naši NAJ...

          S blížiacim sa koncom školského roka sme pokračovali v tradícii odmeňovania našich najúspešnejších reprezentantov v predmetových a športových súťažiach. Na pravé poludnie nás prijal v zasadačke obecného úradu p. starosta Mgr. František Škapec, ktorý poďakoval všetkým reprezentantom a následne ich ocenil odmenou. Potom sa všetci družne porozprávali a ponúkli sa pripraveným pohostením a sladkým kremešom.

        • Siedmaci na dejepise

          Posledné hodiny dejepisu strávili siedmaci tvorením projektov. Učivo zrealizovali do praxe a vytvorili hrady, zemnice, dediny, hradiská, vartovky. Mohli tak dať svojim teoretickým poznatkom a obrázkom z učebnice vliať reálnu uchopiteľnú podobu.